Amedeo
SYMBIOSYS OF
PURPOSE & STYLE
Follow us

Search

SUSTAINABILITY

BRACES FIRE SÆSONER

Vores retter vokser fra rødderne og udvikler sig derfra. Vores mål er at få dig til at opleve, rejse, udforske og føle terroiret og at opleve råvaren i sin rene essens: Altid lokal, økologisk og vild.

At være ekstremt opmærksom på, hvad vi lægger på vores tallerken, er afgørende, hvis vi skal tage de klimaændringer, vi står midt i, alvorligt – et af de største problemer, vi som menneskehed står over for i dag.

Rundt om bordet, og hver dag, kan vi alle spille en rolle for at ændre på dette.

Vores køkken har sine rødder i en gastronomisk filosofi, der er meget bevidst om, at vejen fra enkelhed til perfektion altid fører gennem råvaren – og naturen. Den samme natur, der sæson efter sæson og med et smukt og stort udvalg tilbyder os dyrebare produkter. I en verden, der konstant forandrer sig, har mange af os glemt, hvad vi har lige foran os.

“GENANVENDELSE” I FOKUS

Brace har med årene tillagt sig et mere og mere cirkulært perspektiv, og selv vores medarbejderes og køkkenteamets uniformer er blevet til af stofferne fra gamle duge og brugte fibre, der har fået en ny værdi.

Vi bruger heller ikke friske blomster i restauranten, selvom vi elsker duften af dem, når vi ser dem på markerne i vores smukke land. Men vi vil hellere præsentere blomsterne tørrede, så de lever så lang tid som overhovedet muligt.

Vi serverer mad og drikkevarer efter en fuldstændig plastikfri politik, mens vores menuer er trykt på genbrugspapir: Vi kan godt lide tanken om at ved at genbruge det, er der stadig et spor af vores arbejde ved hvert menuskift.

GAVERNE FRA OMGIVELSERNE

Derfor håndplukker vi på Brace meget nøje lokale, danske eller skandinaviske produkter og ingredienser, som fx Funga Farm-svampe, dyrket med en håndværksmæssig tilgang fra spore til høst, eller Birkemosegaard-oksekød, som er opdrættet med kærlighed i familien i fire generationer.

Alle råvarer kommer fra landmænd og gårde, der arbejder bæredygtigt og omfavner vores idé om gastronomi. Men vi kan heller ikke undvære Parmigiano Reggiano og Pistachio di Bronte fra vores moderland, som har dybe rødder i vores hjerter, og hvis lære spejles i vores madlavningsteknikker.

MENINGSFULDE RESTER

Med udgangspunkt i den store respekt, vi har for råvaren, har vi fundet nogle alternative og interessante løsninger for at minimere spild. For eksempel bruger vi kaffegrums til at fremstille kombucha, og frugt- og grøntsagsskræller til at lave vores alkoholfrie parring eller hjemmelavede urteteer til vores gæster. Som en forkælelse i slutningen af oplevelsen, der gerne skulle efterlade et personligt og behageligt minde.

Tilknytningen til naturen er alt for os, vi tror fuldt og fast på, at det, der går bort, kan fortsætte med at leve og blive en ny livsnerve.