Nicola Fanetti er medstifter af Brace og er ligeledes restaurantens køkkenchef. På trods af sin unge alder er Nicola Fanetti allerede et veletableret navn i københavnske madkredse, som kan skrive ansættelser på flere michelin-restauranter på CV’et.

Nicola Fanettis baggrund

Nicola Fanetti er opvokset i det norditalienske, hvor han allerede i barndommen etablerede en stor passion for sit hjemlands køkkentraditioner. I første omgang tillærte han sig gastronomiens ædle kunst på egen hånd, men da han senere i livet tog en endelig beslutning om at blive kok, valgte han at finpudse sine evner på den anerkendte italienske skole ALMA – en institution med stolte traditioner og et verdensomspændende ry for at uddanne nogle af verdens absolut bedste kokke.

Efter endt uddannelse har Nicola Fanetti været at finde i køkkenerne på nogle af Italiens og Danmarks mest velrenommerede restauranter, hvor han har tilegnet sig stort kendskab til den italienske kogekunst – en erfaring han aktivt anvender i dit daglige virke på Restaurant Brace, hvor han dog fusionerer Italiens køkkenteknikker med nordisk mad.

Nysgerrig, innovativ og grænseafsøgende

På trods af sin store kærlighed til sit hjemlands madtraditioner, har Nicola Fanetti dog altid haft en svaghed for det uopdagede, og han er ligeledes en nysgerrig sjæl, som konstant stræber efter at afsøge nye grænser. Kunstnerisk frihed og en innovativ tilgang til madlavning er integrerede dele af Nicola Fanettis gastronomiske identitet.

Derfor var det da også helt naturligt, at han, med sin ankomst i Danmark, fik øjnene op for det nordiske køkken. I sin hverdag på Restaurant Brace trækker Nicola Fanetti på såvel sin videbegærlighed som sin inspiration fra de nordiske og italienske råvarer – naturligvis med en afbalanceret respekt for begge verdener.